Mer om babysimskolan

Vi har både nybörjarkurser och fortsättningskurser i flera steg, alla kurser har som mål att ge barnen vattenvana, simkunnighet och vattensäkerhet men också att ge barn och föräldrar en möjlighet till nära samvaro och social kontakt. Fortsättningskurser ges i den mån det finns barn som är kvalificerade vilket gör att det varierar från period till period vilka kurser som ges.

Vi har åldersindelade grupper vilket gör att vi utan problem kan ta emot nya barn i alla åldrar, det är aldrig för sent att börja! De åldersindelade grupperna gör det också enklare för oss att anpassa övningarna till den utvecklingsnivå som barnen befinner sig i. Vi vill att barnen är minst 3 månader när de börjar hos oss.

Vår babysimskola har 12 simtillfällen per termin och nya barn har dessutom en extra teorilektion i början av terminen.

Ankan
Gruppen Ankan är vår första nivå där vi tränar vattenvana och olika vattensäkerhetsövningar såsom hålla sig fast och att ligga på rygg och vila. Barnen får också prova på att ta sig fram i vattnet på olika sätt.

Grodan
I Grodan jobbar vi sedan vidare med vattenvanan och vattenrespekten. Barnen får lära sig att alltid vända tillbaka till kanten och att ta sig fram i vattnet på olika sätt. Vi tränar också balans och att rotera från mage till rygg för att vila och hämta luft.

Delfinen
I Delfinen är fokus främst på att förflytta sig i vattnet, och vi tränar mycket på att flyta och rotera sidledes i vattnet. Vi börjar simma ryggsim.

Sälen
I vår sista babysimgrupp Sälen förlänger vi simsträckan och tränar mycket på andning och flytning samt fortsätter att träna på att rotera mage-rygg.

Kontakta oss


Carlsberg
Ekholmen
Svenska spel
Inter sport
Sparbanken
Klitterbadet
Strandbaden
Skrea rör
Engelsons
Ekängen
Vinbergs mekaniska
SF
SK Bygg
Ledel
Team Sportia
Woody

Kontakt

Kansli

Ulrike Feldhusen
E-post: kansli@falkenbergsk.se
Telefon: 070-407 96 66

Ekonomi

Ulrike Feldhusen
E-post: kassor@falkenbergsk.se
Telefon: 070-407 96 66

Integritetspolicy
Kreera web&design