Mer om minisimskolan

Vår minisimskola bedrivs i två nivåer, Bläckfisken och Krabban.Dessutom har vi nivån Sjölejon som är en instegsnivå för nybörjarbarn 2-3 år, den ges de terminer då vi har tillräckligt många barn som är intresserade. Barnen går en och samma nivå tills de är redo för uppflyttning till nästa. När barnet fyllt 3 år finns också möjlighet att istället flytta till lämplig simskolenivå, se vidare under simskola. I minisim deltar en förälder i vattnet med barnet.

Minismskolan simmar 12 tillfällen per termin.

Bläckfisken
I bläckfisken arbetar vi vidare med den vattenvana barnen har och jobbar mot en sund vattenrespekt och vi tränar barnens simkunnighet. Vi tränar på att hålla andan och att successivt förlänga simsträckan. Barnet skall veta hur man uppträder i och vid vatten och lära sig hur det känns att hamna i vattnet med räddningsväst. Barnet ska självständigt kunna ta sig fram 1-2 meter (ha en drivande benspark) samt kunna hämta föremål på botten på grunt vatten för att gå vidare från denna nivå.

Krabban
I krabban tränar vi på att andas rätt i vattnet, att glida, att rotera till rygg och vila, att utöka simsträckan och få en effektivare simteknik. Vi fortsätter också att träna den viktiga vattenrespekten. Målet för kursen är att barnet ska ha klarat märkesprov för Baddaren blå eller gul samt sköldpaddan. Nästa nivå efter avklarade mål är simskolans nivå 3 "kejsarpingvin" (alt Silverpingvin eller Krokodil).

Vår minisimskola simmar 12 tillfällen per termin.

Kontakta oss


Carlsberg
Ekholmen
Svenska spel
Inter sport
Sparbanken
Klitterbadet
Strandbaden
Skrea rör
Engelsons
Ekängen
Vinbergs mekaniska
SF
SK Bygg
Ledel
Team Sportia
Woody

Kontakt

Kansli

Ulrike Feldhusen
E-post: kansli@falkenbergsk.se
Telefon: 070-407 96 66

Ekonomi

Ulrike Feldhusen
E-post: kassor@falkenbergsk.se
Telefon: 070-407 96 66

Integritetspolicy
Kreera web&design