Våra kurser i simskolan

Här finns en kort beskrivning av våra simskolenivåer, både med och utan föräldramedverkan i vattnet. För baby- och minisimnivåer se menyval "Baby & Minisim". För barn som tidigare endast simmat bröstsim och inte har förkunskaper i crawl rekommenderar vi att ni börjar en eller två nivåer under ert barns bröstsimskunskaper för att barnet på bästa sätt ska tillgodogöra sig undervisningen alternativt att ni börjar i vår crawlintroduktionsgrupp "Späckhuggaren"

Krokodilen (från 3 år ingen förkunskap krävs, förälder deltar i vattnet)
En förälder är med i vattnet per barn, i denna grupp lär ni er simma tillsammans och du som föräldrer assisterar ditt barn. Föräldern bör vara vattenvan då denne är med och gör vissa övningar under vattnet. Undervisningen sker oftast på för barnen djupt vatten. Vi jobbar med grundläggande vattenvaneövningar, flytövningar samt introducerar en drivande benspark. Vi tar följande märken: Baddaren Blå, Baddaren Gul, Sköldpaddan och Krokodilen (5m simning). Nästa nivå är Kejsarpingvin.

Baddaren (från 5 år, ingen förkunskap krävs)
Barnet får börja när de är fyllda 5 år och bottnar på 90 cm. Vi tränar vattenvana samt simningens grundmoment - att glida. Vi börjar också träna på benspark i både mag- och ryggläge. Vi tar Baddaren blå och ev Baddaren gul. Nästa nivå är Sköldpaddan.

Kejsarpingvinen (förälder deltar i vattnet)
Förkunskaper: Barnet har tidigare vattenvana dvs kan doppa hela huvudet bekvämt utan att gnugga sig i ögonen, hoppa själv och glida med eller utan platta 5 sekunder, samt klarat märkesprovet för Sköldpaddan. En förälder är med i vattnet per barn och stöttar i utvecklingen. Vi tränar på att simma crawl och ryggcrawl, samt introducerar bröstsim och fjärilssim. Vi tränar på att flyta och plocka upp saker från botten på djupt vatten. Undervisningen sker på grunt och djupt vatten. Barnet lär sig simma 10m av valfritt simsätt i magläge och 10m i ryggläge på grunt och djupt vatten. Vi tar Silver- och guldpingvinen. Nästa nivå är Fisken.

Silverpingvinen
Förkunskaper: Barnet ska kunna flyta och ha tagit Sköldpaddanmärket. Vi fortsätter att simma crawl samt ryggcrawl (ryggsim), tränar på att hämta saker på botten och på att flyta en längre stund. Målet är att kunna simma 10m på grunt vatten och vi tar märket Silverpingvinen. Nästa nivå är Guldpingvinen.

Guldpingvinen
Förkunskaper: Barnet ska ha tagit Silverpingvinen, kunna simma 10m på grunt vatten. Det är en fördel om barnet har förkunskaper i crawl. Vi fortsätter att simma crawl samt ryggcrawl (ryggsim) och vi är nu i stora bassängen och en stor del av undervisningensker på djupt vatten. Vi börjar så smått med bröstsimsbentag och fjärilssim. Målet är att simma 10m på mage och rygg på djupt vatten. Vi tar Guldpingvinen. Nästa nivå är Fisken.

Fisken
Förkunskaper: Barnet ska ha tagit Guldpingvinen och bör ha vissa kunskaper i crawl. I Fisken tränar vi mycket bröstsim men vi fortsätter även med fjärilssim, crawl och ryggcrawl. Målet är att simma 50m bröstsim, 25m ryggsim, flyta 1 minut och att kunna dyka på djupt vatten. Undervisningen sker på djupt vatten. Vi tar märkena Silverfisken, Guldfisken och Järnmärket.

Kontakta oss


Carlsberg
Ekholmen
Svenska spel
Inter sport
Sparbanken
Klitterbadet
Strandbaden
Skrea rör
Engelsons
Ekängen
Vinbergs mekaniska
SF
SK Bygg
Ledel
Team Sportia
Woody

Kontakt

Kansli

Ulrike Feldhusen
E-post: kansli@falkenbergsk.se
Telefon: 070-407 96 66

Ekonomi

Ulrike Feldhusen
E-post: kassor@falkenbergsk.se
Telefon: 070-407 96 66

Integritetspolicy
Kreera web&design