Tävlingssimning i Falkenbergs Simklubb

I vår simklubb har alla möjlighet att träna och tävla i simning. Vi har grupper för alla åldrar och ambitionsnivåer. När man är klar med simskolan är det naturligt att man fortsätter till en Medleygrupp (teknikskola) där vi fokuserar på simteknik. För den som är lite äldre kanske målet är att hålla sig i trim eller träna inför motionslopp, klassiker eller någon annan utmaning, för mer information om vår vuxenverksamhet se rubriken "vuxna". När man väl kommit in i eller tillbaka till simningen finns också många Masterstävlingar man kan vara med i.

Vi tränar simteknik i teknikgrupperna, Medley järn, Medley brons, Medley silver och Medley guld. Vi tränar tekniken och simmar alla simsätt med mål mot tävlingsteknik. I medleygrupperna lär man sig också att starta vända och gå i mål. Alla kommer också att få möjlighet att vara med på simtävlingar om man vill. Det första steget är Utmanaren där simmaren tävlar mot sig själv och individuellt under lektionstid.

I Medaljjakten kan alla ta medalj, du tävlar bara mot dig själv och medaljtiderna. Nästa tävlingsmöjlighet blir förmodligen Hallandsserien där Hallandsklubbarnas yngsta simmare möts i fyra tävlingar under året. Det är simmare från SK Laxen i Halmstad, SS Stimmet i Laholm, Varbergs Sim, Kungsbacka Simsällskap och Falkenbergs Simklubb som är med i Hallandsserien.

När man har kommit igång med tävlingssimning fortsätter man sin träning i Tävlingsgrupperna, U3, U2, U1 och om du lyckas riktigt bra - Elit. I dom här grupperna tränar du simning upp till åtta gånger i veckan och är med på tävlingar i hela södra Sverige. Träning, läger och tävlingar pågår hela året. Simmare på tävlingsnivå får många möjligheter att uppleva äventyr och få nya kompisar genom simidrotten.

Kontakta oss


Carlsberg
Ekholmen
Svenska spel
Inter sport
Sparbanken
Klitterbadet
Strandbaden
Skrea rör
Engelsons
Ekängen
Vinbergs mekaniska
SF
SK Bygg
Ledel
Team Sportia
Woody

Kontakt

Kansli

Ulrike Feldhusen
E-post: kansli@falkenbergsk.se
Telefon: 070-407 96 66

Ekonomi

Ulrike Feldhusen
E-post: kassor@falkenbergsk.se
Telefon: 070-407 96 66

Integritetspolicy
Kreera web&design